Reuring:

Dorpsfestival Concordia | 18-19-20 mei

3 dagen feest met livemuziek


In het Hemelvaartweekend van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 mei vindt er bij dorpslokaal Concordia in Brummen voor de eerste keer het dorpsfestival plaats. Drie dagen lang feest met als start op Hemelvaartsdag ’s middags Hemelse Jazz met de formatie Ben Martin. Op de volgende dagen in de avond een eerbetoon aan de bekendste Nederlandse bands met op vrijdag De Dijk en op zaterdag de Golden Earring in de schijnwerpers. De beide avonden beginnen om 20.30 uur en de voorverkoop is bij Concordia en Primera. De avonden zijn in de zaal dus er zijn beperkt tickets beschikbaar.

Met een knipoog naar het verleden waarin de Meifeesten van Concordia en de Bliksemse feesten hoogtij vierden met voornamelijk optredens van artiesten van Nederlandse bodem, wil dorpslokaal die traditionele fenomeen nieuw leven inblazen door de organisatie van dit dorpsfestival rond Hemelvaart. Daarbij ligt dit jaar naast de Hemelse jazz op donderdag de focus op twee bands die verschillende keren in Brummen hebben opgetreden. De Dijk en De Golden Earring. Om het lokale karakter te garanderen wordt het voorprogramma verzorgd door twee lokale bands. Bij succes van dit eerste weekend wordt gedacht om hier vanaf volgend jaar een terugkerend buitenfestival in het Hemelvaartsweekend van te maken.

Ben Martin

Op donderdag 19 mei (Hemelvaart) speelt de Jazzformatie Ben Martin ‘smiddags vanaf 15.00 uur op het terras. Op het repertoire van de 10-koppige band staan stukken van onder anderen Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook latinjazz wordt niet geschuwd. De entree is gratis.

De Dijk

Op vrijdag 19 mei staat ‘Zoden aan de Dijk’ op het podium. Een top tribute band die de bekendse hits van de Dijk zal brengen. Uiteraard compleet met blazerssectie zal de band bij elk nummer zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering van de meesters zelf blijven. In het voorprogramma staat aanstormend lokaal talent in de formatie Down to earth. Een scholierenband met covers van o.a. Queen, Jimi Hendriks Jovink en Foo Fighters. Zaal open 20.30 uur, start optreden 21.00 uur.

Golden Earring

Op zaterdag 20 mei is het tijd voor de beste Earring-tribute-band van het land. Temporary Madness neemt je mee op een rockende reis door de tijd met alle grote hits. Vol inspiratie, energie en met een zeer giftige dosis enthousiasme, laat de formatie zien dat ze hun naam meer dan waard zijn. In het voorprogramma staat de Brummense formatie Gazfactory met een leuke mix van de alternatieve kant van de rock, soms een heel klein beetje pop, denk daarbij aan nummers van Muse, The Cranberries, Radiohead en SkunkAnansie.

De tickets voor vrijdag en zaterdag kosten € 10,- in de voorverkoop, een passe partout voor beide avonden is € 17,50. Aan de zaal per avond € 12,50, Tickets in de voorverkoop zijn te koop bij Primera en Concordia.