Kermis 2024

Hieronder vind je alle informatie over de kermis bij Dorpslokaal Concordia voor dit jaar.

Van vrijdag 23 tot en met maandag 26 augustus is het weer Kermis in Brummen. Na het grootse festijn van vorig jaar is het weer tijd om Brummen weer 4 dagen lang op z’n kop te zetten. Als vanouds zal Dorpslokaal Concordia de plek zijn waar jong en oud samen komen om er weer een geweldig feest van te maken. Het programma is inmiddels rond en men is er in geslaagd om voor ieder wat wils qua muziek en activiteiten op de been te krijgen..

Op vrijdag 23 augustus trapt  DJ Wesley het spits af met gevarieerde feestmuziek. Op zaterdag neemt DJ Remco het stokje over samen met zanger Davey van der Sluis. Op zondag is ruim plaats voor de ‘Oud Goud Band’  die er samen met DJ Sander een groot feest van gaan maken. Bovendien is er in de middag speciale aandacht voor de kinderen met een kidsdisco en speciale kinderactiviteiten. Voor de ouders die dat willen kunnen dan tegelijkertijd genieten van de verrichtingen van Max Verstappen op het F1 circuit van Zandvoort.

Op de traditionele kermismaandag gaat de stoet ’s ochtends met de oud koning(in)en en het sint Jansgilde richting de vogelwei. Zodra de vogel geschoten is DJ Jeronimo die het feest voort zet bij Concordia en wordt de feestvreugde versterkt door een optreden van het duo Tuur & Mike met een mix van Nederlandstalig, klassiekers feestmuziek en de nieuwste hits. Kortom als vanouds vier dagen vol muziek leut en gezelligheid bij hét dorpslokaal van Brummen!

Waarom was het biertje met de kermis zo duur?

OK, WAT WAS DE SITUATIE?

Voor een biertje betaalde je op de kermis vorig jaar 3.40 EURO .Tijdens en na de kermis hebben wij veel commentaar gekregen op de hoogte van de muntprijs. Ja, die was behoorlijk gestegen. Iets wat ook wij niet fijn vonden. Waarom? Dat leggen we hieronder graag uit.


WAT ACHTERGROND INFO
Je dagelijkse boodschappen in de supermarkt, het tanken van benzine om je familie te bezoeken en het kaartje voor het concert van je favoriete artiest: veel producten en diensten zijn de afgelopen jaren aanzienlijk duurder geworden. Dat merken we allemaal en dat geldt natuurlijk ook voor ons als organisatoren van de kermis. Wij vragen geen entree maar ondervinden wel de impact van de prijsstijgingen; artiesten, hekken, podia, bars maar ook de drankleveranciers. Alles was zo’n 20 a 30% duurder. Bovendien betalen wij al ons personeel (ook de mensen van de verenigingen) een normaal wettelijk salaris. Dat is dus niet te vergelijken met een festiviteit dat draait op vrijwilligers. Met al deze kosten lopen wij een groot risico met het organiseren van een meerdaags buitenevenement van deze grootte dat afhankelijk is van goed weer. Wij willen vasthouden aan ons gratis toegangssysteem dat tot doel heeft om mensen van alle leeftijden de gelegenheid te geven om als vanouds samen kermis te vieren. De extra kosten moeten echter op de één of andere manier worden opgevangen.

EN DIT JAAR DAN?

Ook dit jaar zijn de prijzen op alle vlakken weer gestegen. Met de ervaringen van vorig jaar zijn we gaan nadenken over hoe we de muntprijs op een verantwoord en aanvaardbaar niveau kunnen houden. We hebben kritisch gekeken naar alle kostenposten; waar kan er bezuinigd worden zonder dat dit afbreuk doet aan de kermis. Zo kunnen we de muntprijs op hetzelfde niveau houden als vorig jaar € 3,40. Daarnaast willen we als bonus een voorverkoop houden waarin we de munten voor € 3,25 aanbieden.


OP NAAR EEN GEWELDIGE KERMIS

Met deze toelichting hopen we jullie enig inzicht te hebben gegeven in de keuzes die we hebben moeten maken. Hopelijk is er daardoor meer begrip. Ons is er alles aan gelegen om de Brummense kermis voor iedereen een fantastisch volksfeest te laten zijn. Wij hebben er in ieder geval veel zin in!!!